Jarno Duursma

Jarno Duursma is trendwatcher, futurist en TEDx spreker. Hij is auteur van vier boeken over digitale technologie, onder andere over kunstmatige intelligentie en Blockchain. Jarno is alumnus van Singularity University in Silicon Valley, en hij maakt ook TechTrips naar China om daar de digitale wereld te verkennen.

Jarno is een veelgevraagd spreker met hoge beoordelingen. Op inspirerende, heldere en energieke wijze schetst hij het landschap van digitale trends. Hij neemt u mee in de steeds versnellende digitale wereld, kijkt met u naar de toekomst, benoemt de kansen en bedreigingen en inspireert tot nieuwe ideeën. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en heeft inmiddels duizenden mensen een verfrissende blik gegeven op de toekomst. Jarno is bevlogen en brengt een krachtige boodschap met overtuiging, zonder de realiteit en het menselijk aspect uit het oog te verliezen. Een verhaal dat toegespitst is op uw branche of sector.

Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4, BNR nieuwsradio, NOS op 3, Financieele Dagblad, RTV Noord en NPO Radio1. Hij schrijft onder andere voor FD, Volkskrant en NRC.

How to stay human in the era of artificial intelligence – Jarno Duursma – TEDxApeldoorn

We leven in een waanzinnig interessante tijd. Er is een kwalitatieve groeispurt in het domein van kunstmatige intelligentie. Deze kwalitatieve groeispurt brengt enorm veel voordelen met zich mee. We krijgen bovenmenselijke cognitieve capaciteiten. We krijgen inzichten uit grote hoeveelheden data; we kunnen met deze slimme software voorspellingen doen en simulaties maken van de wereld om ons heen. We krijgen antwoorden op vragen die we niet eens wisten dat we hadden. We worden geholpen voordat we wisten dat we hulp nodig hadden.

De opkomst van kunstmatig intelligente systemen zal ons veel welzijn, welvaart en gemak opleveren. Het is de meest ontwrichtende digitale technologie van de komende 10 jaar. In heel veel sectoren gaat deze technologie een wezenlijke verandering bewerkstelligen.

Op sommige vlakken zijn slimme machines overduidelijk sneller, accurater en zelfs ronduit onverslaanbaar. Sommige menselijke taken moeten we overduidelijk overlaten aan kunstmatig intelligente systemen. Net zoals we veel zaken hebben uitbesteed aan onze computer, wasmachine en smartphone.

Maar er zitten ook een aantal negatieve gevolgen aan deze ontwikkeling.
Kunstmatig intelligente systemen nemen bijvoorbeeld steeds vaker belangrijke beslissingen die van invloed zijn op ons leven. En wanneer ze menen emoties bij mensen te kunnen detecteren of werelden kunnen creëren die niet meer van echt te onderscheiden zijn, moeten we gezond kritisch zijn. Tijd om ook daar naar te kijken. En wanneer software precies weet wie we zijn, wat we willen en continu het dagelijkse ongemak voor ons wegnemen; is dat een zegen of een vloek?

Wat betekent dit alles voor ons als mens? Wat wordt onze rol? Hoe onderscheiden wij ons als mens, professional, manager? Wat vraagt het van de organisatie van de toekomst? Hoe moet ik mij in de toekomst ontwikkelen? Hoe gaat deze technologie van invloed zijn op jouw werk? Hebben wij wel voldoende regie om de nadelen beheersbaar te maken?

AI ML Artificial Intelligence – Machine learning Er is een nieuwe ontwikkeling in het domein van kunstmatige intelligentie: GAN technologie. Deze technologie stelt ons voor het eerst in staat om relatief snel en makkelijk compleet nieuwe content te genereren. Denk daarbij aan foto’s, video’s, audio, teksten en menselijke stemmen. Alles wat je kunt digitaliseren, kun je namaken. Je kunt foto’s maken van niet bestaande mensen, een driedimensionale wereld genereren op basis van voorbeelden en zelfs proberen om menselijke gedachten te visualiseren. Het tijdperk breekt aan waarin kunstmatig intelligente systemen ideeën gaan genereren en ons daarmee gaan inspireren.
Dit soort GAN systemen kunnen en snel een simulatie creëren van de wereld om ons heen, bijvoorbeeld om zelfrijdende auto’s mee te trainen. Ze kunnen gebruikt worden om ideeën op te doen voor nieuwe moleculen voor bijvoorbeeld nieuwe medicatie. Creativiteit en inspiratie zijn nu ook het domein van slimme computers geworden.

Boek van Jarno Duursma- De digitale butler

Wij kijken uit naar uw ervaring, uw uitdaging en of hulpvraag voor het opstellen van een Roadmap, een routekaart voor uw strategie en excellente operatie.

Digitale transformatie begint met een visie en strategie.

We kijken uit naar een kennismaking, horen graag uw uitdaging en of oplossing. Use cases, ervaringen en successen zijn ervoor om te delen.

Data Driven Projects – Data Driven Professionals – Sinds 1998.
Nijverheidsweg Noord 60- 50
3812 PM Amersfoort – Amsterdam – Nederland
Stuur een mail via het onderstaande formulier bel ons 0031-628843396 of we zijn te vinden op Twitter


    Please prove you are human by selecting the house.