Martijn Aslander

In 2016 schudden Martijn Aslander en Erwin Witteveen de gemoederen op met de publicatie van Nooit Af, het boek over de fundamenten van leven en werk. Maar omdat niet iedereen toekomt aan zo’n dik boek, waren de auteurs zo vriendelijk een beknopte versie te schrijven: Een beetje Nooit Af. Geen droge samenvatting, maar een superkorte hervertelling van hun spraakmakende visie.

Nooit af gaat over de fundamenten van ons leven en de maatschappij. ‘Must-read voor iedere burger,’ aldus een lezer. De veranderingen gaan nu namelijk zo snel dat er helemaal geen tijd meer is voor het maken van uitvoerige plannen, die meestal alweer achterhaald zijn als de planning eindelijk af is. Het is tijd voor een andere aanpak.

In 11 korte hoofdstukken wordt uit de doeken gedaan wat Nooit Af betekent en hoe het de wereld verbetert. Elk hoofdstuk van Een beetje Nooit Af eindigt met een kleine greep uit de diverse onderwerpen die besproken worden in het desbetreffende hoofdstuk in het complete Nooit Af boek.

Een beetje nooit af Martijn Aslander

Is uw bedrijf digitaal Fit? Werkgevers letten inmiddels op fysieke en mentale gezondheid van hun medewerkers. Maar die twee komen niet meer goed zonder digitale fitheid.

Digitalisering en digitale transformatie zijn aan de orde van de dag in veel overheidsorganisaties. In het licht van een blijvend toenemende stroom te verwerken informatie en toegenomen thuiswerksituaties zet dat de slagkracht, werkdruk en werkplezier van de werknemers flink onder druk.

Digitale Fitheid. Een thema dat Digitaal bewustzijn, Digitale vaardigheden, Persoonlijke ontwikkeling en Persoonlijk kennismanagement omvat. Een heel framework waarbij de verschillende onderdelen in elkaar overgrijpen. Deze thema’s zijn afgelopen 15 jaar zwaar onderbelicht geraakt bij Management en HRM. Door COVID-19 is nog duidelijker geworden dat digitale fitheid naast mentale en fysieke fitheid van wezenlijk belang is. (En daar moet net als mentale en fysieke fitheid continue aan worden gewerkt) Tijd voor een inhaalslag!

Met name in het domein persoonlijk kennismanagement is ongelooflijk veel te halen voor een elke organisatie. En zeker ook hier geldt: ” je gaat het pas zien als je het doorhebt” Het vergt wat oefening, anders kijken naar het dogma van het document, micronotities en de nieuwe text-renaissance maar de slagkracht die het geeft en de rust die het brengt zijn het meer dan waard!

Uitermate geschikt voor de gemiddelde kantoormedewerker die uren per dag bezig is op computer en smartphone en net als zijn of haar collega’s zich ernstig afvraagt of dat niet beter en slimmer kan, en vooral fijner. En zeker een must voor een freelancer, zzp-ers of iemand die zelf meer wil doen aan zijn persoonlijke ontwikkeling op gebied van digitalisering.

Volgens Martijn kan er in onze moderne wereld nog veel veranderd worden. ‘‘We zitten in een analoog frame met een digitaal jasje eromheen’’, vertelt de in Stadskanaal geboren alleskunner. ‘‘Er is de afgelopen jaren veel uitgevonden op het gebied van technologie, maar nooit is bedacht wat er nodig is. Dat is zonde, want anders kunnen we veel efficiënter te werk gaan.’’

Digitale transformatie begint met een visie en strategie.

Over digitale transformatie. De houdbaarheidsdatum van een gemiddelde bedrijfsstrategie is steeds korter aan het worden. Een langetermijnstrategie is logischerwijs nog onmisbaar maar tegenwoordig moet deze veel vaker geëvalueerd worden. Nokia en Kodak zijn trieste voorbeelden van wat er kan gebeuren als je dit niet doet.

Er is simpelweg geen andere optie: bedrijven moeten voorbereid zijn om zichzelf opnieuw uit te vinden. Hierbij hanteren we drie domeinen die opnieuw uitgevonden moeten worden: het ‘businessmodel’ van een organisatie, de klantrelaties en de manier waarop het bedrijf zelf opereert.

Want niet alleen de bedrijven, maar ook elke werknemer moet opnieuw uitgevonden worden. Ben jij klaar voor jouw eigen make-over?

We kijken uit naar een kennismaking, horen graag uw uitdaging en of oplossing. Use cases, ervaringen en successen zijn ervoor om te delen.

Data Driven Projects – Data Driven Professionals – Sinds 1998.
Nijverheidsweg Noord 60- 50
3812 PM Amersfoort – Amsterdam – Nederland
Stuur een mail via het onderstaande formulier bel ons 0031-628843396 of we zijn te vinden op Twitter


    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Ster.