Robotic Process Automation RPA

PDF-facturen verwerking – voorbeeld praktijk casus, Robot inzetbaar.

Binnen de crediteurenadministratie komen pdf facturen binnen per mail. Met de inzet van RPA kunnen deze veel sneller ingelezen en verwerkt worden dan dat een medewerker dit doet. Belangrijk punt is dat RPA een gedeelte van het proces overneemt en niet het volledige proces, zodat de mens kan focussen op activiteiten die echt waarde toevoegen aan de organisatie. Het invoeren van honderden facturen per dag in SAP, Oracle, AFAS, Exact of een ander ERP systeem is voor medewerkers niet uitdagend. De kans is groot dat fouten worden gemaakt bij facturen die afwijken. Het is veel werk om deze terug te boeken.

Met AI en ML modules voor de toegevoegde kennis en lerend vermogen is het nu met RPA mogelijk om dit voor 95% zekerheid uit te voeren. De foutmarge wordt aangegeven door het systeem en door inzet van de medewerkers wordt deze finale 5% gecorrigeerd. Het zelflerende systeem en de betere kwaliteit van de pdf facturen zorgt voor een steeds hogere kwaliteit. Besparing: van 3 fte naar 1 fte.

Toepassing 2: VPB- Vennootschapsbelasting en grondbedrijven

Voor enkele Nederlandse gemeenten hebben we een software tool ingezet voor de tax functie (RPA for Tax), voor Vpb en grondbedrijven, waarmee gemiddeld 350 uur per jaar bespaard kan worden. De robot is volledig geïmplementeerd en voor drie volledige datasets is een complete doorrekening gemaakt. Als over een jaar weer aangifte moet worden gedaan zijn de kosten een stuk lager. RPA zorgt voor een verhoging van de kwaliteit van de data, minder tijdsvraag van de ambtenaren en een efficienter proces.


VPB- Vennootschapsbelasting en grondbedrijven RPA zorgt voor een verhoging van de kwaliteit van de data, minder tijdsvraag van de ambtenaren en een efficienter proces. Besparing 350 uur per jaar

Toepassing 2: VPB- Vennootschapsbelasting en grondbedrijvenEen quickscan uitvoeren is eenvoudig. Kijk naar de huidige processen en systemen Bij de meest digitale en arbeidsintensieve werkprocessen is het meeste voordeel te behalen. We helpen u graag op weg met een quickscan van 3 dagdelen. Binnen een week heeft u een werkende robot in huis. Herken processen die met robotic automation kunnen worden geautomatiseerd.

1 Handmatige en repetitieve taken
Is er veel handmatig en arbeidsintensief werk nodig om de taken te voltooien? RPA is zeer geschikt voor functies die dagelijks of wekelijks worden uitgevoerd. Robots kunnen deze taken snel overnemen wanneer ze een handmatig en repetitief karakter hebben.

2 Hoge volumes
RPA Bots zijn partners om een ​​hoog transactievolume van gestandaardiseerde gegevens te verwerken. Ze werken veel sneller dan de menselijke equivalent. Naast de snelle verwerking van administratieve taken hebben robots geen negen-tot-vijf-mentaliteit en kunnen ze 24 uur per dag werken, zonder pauze. Foutgevoeligheid is eenvoudig weg te programmeren.

3 Op regels gebaseerde processen
Processen met duidelijke instructies. Besluitvorming op basis van regels die standaard en voorspelbaar zijn. Rule based decision proces.

4 Standaard invoertypen
De bron van de gegevensinvoer moet standaard en consistent zijn, zoals Excel, e-mail, XML, Word, PDF, Powerpoint, Access e.a applicaties.

5 Volwassen en stabiele processen
Gedocumenteerde processen, die stabiel, consistent en voorspelbaar zijn.

6 Lage uitzonderingspercentages
Processen met geen of minder variatie, wat leidt tot verschillende verwerkingsprocedures. Met OCR is het zelfs mogelijk om handgeschreven of slechte letterprints met lage resolutie in te lezen.

 • AntWorks
 • Automation Anywhere
 • Blue Prism
 • EdgeVerve Systems
 • HelpSystems
 • Jacada
 • Kofax
 • Microsoft
 • NICE
 • NTT
 • Pegasystems
 • Samsung SDS
 • SAP
 • Servicetrace
 • UiPath
 • WorkFusion

Robotgestuurde procesautomatisering – Robotic Process Automation wordt ingezet voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. Eenvoudige lowcode oplossingen, geleverd door ‘software-robots’. Het is gericht op het automatiseren via de user interface.

We beschouwen graag het gehele spectrum van inmiddels een groeiend aantal leveranciers en meer dan 100 alternatieven.

Een Top 10: UiPath – Automation Anywhere – RoboPlatform – Blue Prism – WorkFusion – Kofax – Pegasystems – NICE- Kryon Systems – Antworks

RPA

Repetitief werk kost vaak veel tijd en wordt als saai ervaren.
Door deze combinatie kunnen er sneller fouten gemaakt worden, fouten die voorkomen kunnen worden wanneer gebruik gemaakt wordt van Robotic Process Automation.
De robots zorgen voor het overnemen van saaie, foutgevoelige en of kostbare processen.

Door repeterende taken te automatiseren, is outsourcing van dit soort werkzaamheden niet meer nodig en kan uw personeel weer aan de slag met datgene waar ze goed in zijn.
Robotisering zorgt dan ook niet alleen voor kostenbesparing, maar ook voor tijdsbesparing en een verlaging van de werkdruk.
Zo werkt uw personeel efficiënter en effectiever dan voorheen.