Robotics for Industry 4.0

De vierde industriële revolutie gaat over de integratie en samenwerking tussen de fysieke, digitale en biologische wereld. Het is de integratie van kunstmatige intelligentie (AI), robotica, het Internet of Things (IoT), 3D-printing, genetische manipulatie, quantum computing en andere technologieën.

Om te begrijpen hoe de Industrie 4.0 werkt, nemen we een aantal technologieën onder de loep die de veranderingen teweegbrengen.

Cloud computing geeft via internetverbinding toegang tot apps, diensten en gegevens die opgeslagen zijn in een netwerk (de cloud).

Internet of Things (IoT) maakt gebruik van de cloud om alledaagse items – van medische wearables tot tracking-apparaten in pakketjes, te verbinden met het internet.

Artificial Intelligence (AI) omschrijft computers die kunnen ‘denken’ als mensen. Ze herkennen complexe patronen, verwerken informatie, trekken conclusies en doen aanbevelingen aan de hand van data.

Blockchain is een veilige, gedecentraliseerde en transparante manier om gegevens op te nemen en te delen, zonder afhankelijke te zijn van externe tussenpersonen.

Quantum Computing, technologieën die nu in ontwikkeling zijn, zullen computers miljoenen keren krachtiger maken. Kenmerken zijn complexe datamodellen, Artificial Intelligence en Machine Learning toepassingen.

Virtual reality (VR) biedt digitale ervaringen die de echte wereld simuleren, terwijl augmented reality (AR) de digitale en fysieke wereld combineert.

Robotica omvat alles van het ontwerpen en maken tot het gebruiken van robots voor persoonlijk en commercieel gebruik.

Biotechnologie maakt gebruik van cellulaire en biomoleculaire processen om nieuwe technologieën en producten te ontwikkelen voor verschillende toepassingen. Nieuwe geneesmiddelen en materialen, efficiëntere industriële productieprocessen en schonere, efficiëntere energiebronnen.

Met 3D-printing kunnen productiebedrijven hun eigen onderdelen printen, met minder gereedschap, tegen lagere kosten en sneller dan via traditionele processen produceren.

De ontwikkeling van nieuwe innovatieve materialen, zoals kunststoffen, metaallegeringen en biomaterialen, zullen sectoren als productie, hernieuwbare energie, de bouw en de gezondheidszorg flink veranderen.

Energie opwekken, opslaan en transporteren van is een groeiende marktsector.

Digitale transformatie
Nu de vierde industriële revolutie de toekomst van het werk opnieuw vormgeeft, moeten bedrijven hun mensen voorbereiden op deze’ Future of Work’. Dit is belangrijker dan ooit, in een tijd waarin iedereen vanaf huis of elders moet kunnen werken. Het vraagt om nadenken over uw bedrijfsvoering, een andere vorm van leiderschap, en er ligt een grotere focus op continu leren, nu er meer nieuwe soorten banen komen.

De vierde revolutie impliceert dat bedrijven zich meer dan ooit moeten richten op hun digitale transformatie om alle beschikbare nieuwe technologieën in te zetten in hun processen en zo een klantervaring te leveren die ze onderscheidt van de concurrentie. Met de juiste technologie zoals een geïntegreerd CRM kunt u innovatieve oplossingen bouwen om aan de klantverwachting te voldoen.

Business Transformation – Change – Automation – Robotic Process Automation

Wij kijken uit naar uw ervaring, uw uitdaging en of hulpvraag voor het opstellen van een Roadmap, een routekaart voor uw strategie en excellente operatie.
Digitale transformatie begint met een visie en strategie.

We kijken uit naar een kennismaking, horen graag uw uitdaging en of oplossing. Use cases, ervaringen en successen zijn ervoor om te delen.

Data Driven Projects – Data Driven Professionals – Sinds 1998.
Yellowstones gebouw aan de Nijverheidsweg Noord 60- 50
3812 PM Amersfoort – Amsterdam – Nederland
Stuur een mail via het onderstaande formulier bel ons 0031-628843396 of we zijn te vinden op Twitter


    Please prove you are human by selecting the flag.