Systeem verandering

We zitten er middenin in een systeemverandering op macro niveau het tijdperk van hyper automatisering. Dit heeft effect op bedrijven, organisaties en mensen. Als professionals zijn we bezig met systemen, het analyseren, beschrijven verbeteren of zelfs vervangen. Op macro niveau is het vooral ondergaan en beschouwen wat er op ons afkomt. Zo volg ik graag experts om een visie te ontwikkelen, om te weten wat er op mij en op mijn werk afkomt. Deze kennis en ervaring deel ik graag, deze keer een boek en 3 berichten over het tekort op de arbeidsmarkt en de mogelijkheden om dit op te vangen met automatisering.

Willem Middelkoop is wat mij betreft zo’n expert met een visie over de systeem verandering. Volgens Willem, laat de coronacrisis eens te meer zien dat het huidige financiële systeem niet meer houdbaar is. Als voormalig journalist duidt hij wat er op ons af komt zoals: Programmeerbaar digitaal geld in de vorm van een CBDC Central Bank Digital Currency, een munt uitgegeven door de Europese Centrale Bank. Veranderingen mbt identificatie, authentificatie, factureren, betalen etc. Trends en technologie waar we volgend jaar al mee te maken krijgen bij elke ondernemer, burger en werkgever dus feitelijk iedereen in Nederland, Europa en wereldwijd.

Volgens Willem Middelkoop laat de coronacrisis eens te meer zien dat het huidige financiële systeem niet meer houdbaar is. Waarbij hyperinflatie volgens Middelkoop een realistisch scenario is. En dus moet het systeem op de schop met behulp van een ‘Big Reset’.

Hoe dat eruit zou moeten zien, en waarom Middelkoop dit als enige oplossing ziet, legt hij uit in gesprek met Janneke Willemse.

Tekorten op de arbeidsmarkt zijn onveranderd groot en de vraag naar automatiseringsoplossingen neemt toe.

Gelukkig volop werk in het vooruitzicht zie ik je denken. In de praktijk merken we dagelijks wat het effect is van de tools, de robots en automatiseringshulp welke we implementeren. Waar we 5 jaar terug nog druk bezig waren met coderen verandert het naar low code orchestration, of wel een regie functie. Van core developers naar Citizen developers om er een mode term bij te halen. Toch heeft dit geleid tot meer interesse voor het vak van ICT, een klein beetje lucht op de krapte van de markt.

Een crisis vooraf aan een ingrijpende verandering. 
Dotcom crisis in 2001, Financiele crisis in 2008 en nu de Covid 19 crisis, een tijd van verandering waarbij hyperinflatie hopelijk uitblijft.

Op tijd ontspannen?  Wat te lezen of een goed boek voor de kerstdagen? Bijgevoegd vind je 3 interessante artikelen over de arbeidsmarkt, de inzet van robots en de noodzaak om te veranderen met de inzet van slimme software toepassingen. En een boek van Willem Middelkoop.

Dank voor jullie vertrouwen, goede gesprekken en getoonde interesse. Fijn dat we hebben mogen helpen bij het realiseren van mooie oplossingen. Graag wensen we al onze klanten, relaties, developers, professionals en relaties fijne kerstdagen en een voorspoedig 2022. Tot in het nieuwe jaar.

Ddpro
Amersfoort, Utrecht en Amsterdam.

Borstlap – €500 miljoen is wat magertjes:
Een voormalig topambtenaar geeft zijn reactie op het Coalitie akkoord.
Er staat veel te weinig over het concreet hervormen van de arbeidsmarkt. Snelle hervorming arbeidsmarkt

Steve Andriole via Forbes
Een mooie column in Forbes magazine laat zien wat er gebeurt in de Verenigde Staten. Een voorbeschouwing voor wat er op Europa en Nederland afkomt.
De loon prijs spiraal, tekort op de arbeidsmarkt. Tekort aan goede medewerkers? Automatisering lost het voor je op.

Structureel tekort aan personeel. Het tekort aan personeel houdt nog jaren aan, zeggen economen van de drie grootbanken tegen BNR. Zelfs de terugkeer van buitenlandse werknemers en minder zieken na corona helpen onvoldoende om de krapte op te lossen. Bedrijven kampen nog jaren met te weinig personeel

PDF Boek – The Big Reset. Willem Middelkoop waarschuwt er al jaren voor: The Big Reset. Want met de groeiende schulden en de toenemende geldcreatie, is het huidige systeem onhoudbaar volgens Middelkoop. Het boek The Big Reset – Willem Middelkoop

Fijne kerstdagen en een voorspoedig 2022

Digitale transformatie begint met een visie en strategie.

Op zoek naar een digitale partner om alles uit 2022 te halen? Neem contact op met onze experts om vrijblijvend uw plannen en ambities te bespreken.

Over digitale transformatie. De houdbaarheidsdatum van een gemiddelde bedrijfsstrategie is steeds korter aan het worden. Een langetermijnstrategie is logischerwijs nog onmisbaar maar tegenwoordig moet deze veel vaker geëvalueerd worden. Nokia en Kodak zijn de sprekende en vaak genoemde voorbeelden van wat er kan gebeuren als je dit niet doet.

Er is simpelweg geen andere optie: bedrijven moeten voorbereid zijn om zichzelf opnieuw uit te vinden. Hierbij hanteren we drie domeinen die opnieuw uitgevonden moeten worden: het ‘businessmodel’ van een organisatie, de klantrelaties en de manier waarop het bedrijf zelf opereert.

Want niet alleen de bedrijven, maar ook elke werknemer moet opnieuw uitgevonden worden. Ben jij klaar voor jouw eigen make-over?

We kijken uit naar een kennismaking, horen graag uw uitdaging en of oplossing. Use cases, ervaringen en successen zijn ervoor om te delen.

Data Driven Projects – Data Driven Professionals – Sinds 1998.
Nijverheidsweg Noord 60- 50
3812 PM Amersfoort – Amsterdam – Nederland
Stuur een mail via het onderstaande formulier bel ons 0031-628843396 of we zijn te vinden op Twitter


    Please prove you are human by selecting the star.