Yuri van Geest

Yuri van Geest is is specialist op het gebied van Singularity. Singularity is een term die de exponentiële ontwikkeling in de technologie beschrijft. Waarbij de techniek zich steeds sneller ontwikkelt.

Hij is al sinds 2008 actief betrokken in de wereldwijde beweging van de Singularity. Zo was hij als eerste Nederlander in 2010 alumnus van de Singularity University in Silicon Valley, welke is ontstaan vanuit NASA en Google met Ray Kurzweil, Peter Diamandis en Larry Page als drijvende krachten. Inmiddels is hij meervoudig alumnus. Sinds 2011 is de officiële Nederlandse ambassadeur van de Singularity Universiteit , welke hij heeft opgericht in Nederland. Hij is ook adviseur voor het World Economic Forum.

‘Exponentiële organisaties’ is een must read voor CEO’s, ondernemers en beleidsmakers die niet alleen de noodzaak voor verandering zien, maar ook aan de slag willen. In een tijd waarin ontelbaar veel nieuwe mogelijkheden en kansen zich voordoen, is een nieuw soort business opgestaan: de exponentiële organisatie. Deze bedrijven zijn in staat een groeicurve te laten zien die exponentieel is, dankzij de integrale toepassing van onder andere community’s, big data, slimme algoritmes en nieuwe technologieën. Zij laten de traditionele lineaire bedrijven ver achter zich. Ismail, Van Geest en Malone onderzochten honderden startups en interviewden tientallen CEO’s van de snelst groeiende organisaties (zoals Airbnb, Netflix, Tesla, Waze, Arianna Huffington en Chris Anderson). In dit boek brengen ze de ontwikkelingen op organisatorisch en technologisch gebied in kaart en ze presenteren een raamwerk van interne en externe factoren waarmee elke organisatie, of het nu om een start-up of een multinational gaat, een exponentiële organisatie kan worden.

Exponentiele organisatie – Yuri van Geest

Yuri van Geest over Future of Organizations.

Cutting edge van digitale technologieën. De zaal heeft bijna anderhalf uur ademloos geluisterd. Yuri was de initiatiefnemer en oprichter van Singularity University Nederland en in 2017 werd Yuri door “Thinkers Fifty” erkend in de top 50 van opkomende auteurs van managementboeken ter wereld. Yuri is zoals jullie wellicht weten co-auteur van boek “Exponentiële Organisaties”. Het boek is meer dan 300.000 keer verkocht en is in 20 verschillende talen vertaald. Op dit moment helpt Yuri het World Economic Forum met onderwerpen rondom Digitalisering. Maar nu eerst: Yuri van Geest en “The future of Organisations”.

Digitale transformatie begint met een visie en strategie.

Over digitale transformatie. De houdbaarheidsdatum van een gemiddelde bedrijfsstrategie is steeds korter aan het worden. Een langetermijnstrategie is logischerwijs nog onmisbaar maar tegenwoordig moet deze veel vaker geëvalueerd worden. Nokia en Kodak zijn trieste voorbeelden van wat er kan gebeuren als je dit niet doet.

Er is simpelweg geen andere optie: bedrijven moeten voorbereid zijn om zichzelf opnieuw uit te vinden. Hierbij hanteren we drie domeinen die opnieuw uitgevonden moeten worden: het ‘businessmodel’ van een organisatie, de klantrelaties en de manier waarop het bedrijf zelf opereert.

Want niet alleen de bedrijven, maar ook elke werknemer moet opnieuw uitgevonden worden. Ben jij klaar voor jouw eigen make-over?

We kijken uit naar een kennismaking, horen graag uw uitdaging en of oplossing. Use cases, ervaringen en successen zijn ervoor om te delen.

Data Driven Projects – Data Driven Professionals – Sinds 1998.
Nijverheidsweg Noord 60- 50
3812 PM Amersfoort – Amsterdam – Nederland
Stuur een mail via het onderstaande formulier bel ons 0031-628843396 of we zijn te vinden op Twitter


    Please prove you are human by selecting the car.