Cobot en Robot oplossingen

Cobots zijn ontworpen om in samenwerking, collaboratief met andere systemen en mensen werk te verzetten.
Wat Cobot systemen uniek maakt is de mogelijkheid voor een veilige samenwerking in een gedeelde werkruimte. Rondom industriele robot systemen is een veiligheidskooi gebouwd.
Een cobot heeft menselijke input nodig om taken uit te kunnen voeren.
De bedoeling is daarbij dat deze aanpak een beter eindresultaat oplevert dan een persoon of robot in zijn eentje had kunnen bereiken.

Industriele Productie en Process automatisering.

Door de lage kosten kunnen kleine en middelgrote bedrijven eenvoudig cobots inzetten. Cobots zijn geschikt voor het uitvoeren van allerlei taken, variërend van werkzaamheden aan gevoelige printplaten tot het plaatsen van onderdelen in machines of het heffen van zware lasten.

Palletiseer applicatie – Een verticale as, een robotbasis, de software voor de applicatie en een vacuümgrijper. In detail ziet dit er zo uit: een verticale 7e as en besturingskast met PLC, aandrijving, motor en veiligheidsrelais; een vacuümgrijper, beugel en zuignappen; de pallet- en dozensensoren; het kabelmanagementsysteem.

Transport & Logistiek

Dozen stapelen op een pallet. Optimalisatie en productiviteit. Met deze applicatie verwerkt een medewerker ism 3 cobot applicaties 120 pallets per dag. (voorheen was de productiviteit 40 pallets per dag)

Bevoorrading, logistiek en JIT-just in time- levering waarbij met exacte tijden en duidelijke deadlines wordt gewerkt. Innovatieve oplossingen in deze sectoren zijn er met name op gericht dat producten zo efficiënt mogelijk van A naar B worden getransporteerd. Een belangrijk aspect van het werken met cobots zijn de kortere verplaatsingstijden in magazijnen. Bovendien kunnen in een pick-to-cart-omgeving meer dan twee keer zoveel units worden gepickt, wat neerkomt op een toename van 90 naar 200 eenheden per uur. Met hun ontwikkelingen op het gebied van productiviteit, flexibiliteit, nauwkeurigheid en een snelle en eenvoudige implementatie die leiden tot een snellere ROI kondigen collaboratieve robots de volgende generatie logistiek aan.

Bouwsector

Collaboratieve robots bieden uitkomst en kunnen de reputatie van de sector veranderen door gevaarlijke en zware taken op zich te nemen, zoals storten van cement, het stapelen en plaatsen van stenen en gevelelementen. Zo worden RSI-klachten voorkomen door routinetaken met een robot uit te voeren.

Landbouw

In de landbouwsector bieden cobots twee belangrijke voordelen ten opzichte van traditionele robots. Ten eerste zijn de kracht reducerende eigenschappen handig bij het oogsten van gewassen. Door de inzet van vision systemen is het nu mogelijk om geheel geautomatiseerd onkruid te wieden met cobots. Cobots worden op zuivelboerderijen ingezet als ondersteuning bij het melkproces, waarbij er extreem nauw contact bestaat tussen de cobot en de koe.

Auto industrie

De auto industrie loopt voor vwb de inzet van robot systemen. Toch zijn deze industriële robots veelal specialistisch rigide en minder eenvoudig om te stellen naar een nieuwe taak. Deze omsteltijden kosten programmeertijd, waar dit bij Cobots een stuk sneller en eenvoudiger gaat.

Zo passen collaboratieve robots zich eenvoudig aan bij wijzigingen in de productie-indeling, waardoor ze een impuls geven aan de automobielindustrie.

Voedselverwerkende industrie

Voedselveiligheid, hygiëne en gezondheid, eenvoudiger om te controleren via de inzet van cobots om aan veiligheidseisen te kunnen voldoen. Eenvoudig in te zetten bij een omgevingstemperatuur van -30 tot 70 graden Celsius en in zuurstofarme en gevaarlijke omgeving. Ze kunnen werknemers ondersteunen bij het uitvoeren van repetitieve, zware en saaie taken die zorgvuldig moeten worden uitgevoerd, zoals het stapelen van eieren. Door de productiviteit te verhogen kunnen kleine en middelgrote bedrijven de concurrentie aan met grotere bedrijven.

De textielindustrie doet op dezelfde manier zijn voordeel met cobots als de productie-industrie. Hun nauwkeurigheid maakt hen geschikt taken als het snijden van materiaal of het verplaatsen van stukken textiel zonder ze te vouwen of te kreuken. Ze zorgen voor een vermindering van fouten, wat de efficiëntie doet stijgen. Daarnaast zijn ze inmiddels zo ver ontwikkeld dat ze veilig naast en met mensen kunnen werken.

Re-shoring ipv Out-sourcing Uitbesteden naar lage lonen landen is niet meer nodig. Integendeel Re-shoring is de nieuwe beweging. Sinds de jaren 90 is veel werk verplaatst naar lage-lonen landen. Dit werk komt nu weer terug naar Nederland-Robot-land.

Graag helpen we u bij het selecteren van de juiste oplossingen voor uw productiviteitsverbetering. Laat ons weten wat we voor u kunnen betekenen?

Data Driven Projects – Data Driven Professionals – Sinds 1998.
Nijverheidsweg Noord 60- 50
3812 PM Amersfoort – Amsterdam – Nederland
Stuur een mail via het onderstaande formulier bel ons 0031-628843396 of we zijn te vinden op Twitter


    Please prove you are human by selecting the car.