Funda 2020 – 2025

Funda is met ongeveer 43 miljoen bezoeken per maand de drukst bezochte huizensite van Nederland. Op de website is het bijna volledige Nederlandse koopwoningaanbod te vinden dat via makelaars wordt aangeboden. Gemiddeld worden er 40.000 woningen per kwartaal verkocht. De website is in februari 2001 van start gegaan op initiatief van de NVM en Wegener Media. In 2013 heeft funda de aandelen van Wegener Media gekocht. Hierdoor zijn de overblijvende aandeelhouders NVM Holding B.V. en Stichting Administratiekantoor funda.

Met de komst van een nieuwe CEO in 2018 verwacht het management team het bedrijf modern leven in te blazen.
In een recent interview tussen Yves Gijrath en de nieuwe Funda CEO Quintin Schevernels worden pikante uitspraken onthuld, zoals een eventuele verkoop van Funda. Is Quintin dé onverslaanbare pion van de huizenmarkt? Het gesprek vind je onderaan deze pagina terug.

  • Wat is de waarde van Funda? En is Funda te koop? De aandeelhouders van Funda hebben het voor het zeggen. Een eventuele waarde bepalen voor Funda is uiteraard mogelijk.
  • Calculeren/speculeren: wordt het 15* de winst of wordt het prijskaartje vele malen hoger? Een calculatie van 25 * de winst komt neer op een Funda waardering van €392.500.000,-
Funda jaarverslag 2019

Oud nieuws uit 2017 en niet minder interessant in de context van dit bericht. Amerikaanse investeerder lonkt naar Funda
De Amerikaanse investeerder General Atlantic zou geïnteresseerd in woonplatform Funda. De private equity-partij wil een belang van 25 tot 40 procent in de website, meldt het FD. Het indicatieve bod dat General Atlantic heeft neergelegd waardeert het platform als geheel op 240 miljoen euro. Bron Emerce: Amerikaanse-investeerder-lonkt naar-funda 18 september 2017

Wat is Funda waard? ‘citaat uit de podcast van 16 november 2020’ Een bod in 2017 door General Atlantic op 25% vd aandelen.
Op basis daarvan komt de waardering neer op €240.000.000 (= 15 * Ebitda) Nu in 2020 zou een mogelijk bod van 25 Ebitda meer realistisch kunnen zijn.’ Dat komt neer op 25 * de winst = €392.500.000,- terecht opgemerkt. Een eventuele verkoop overweging en of waarde bepaling is niet aan de CEO om over te beslissen. Het zijn de aandeelhouders, zij bepalen wat er gaat gebeuren.

Funda B.V. heeft twee aandeelhouders: NVM Holding B.V. en de Stichting Administratiekantoor funda (STAK). Zij bepalen of Funda te koop is.

https://www.zillow.com
https://www.trulia.com/
https://www.realtor.com/
Inman connect over Google real estate

Data app – Funda Index
Actueel inzicht in vertrouwen, intentie en gedrag op de woningmarkt.
https://www.funda.nl/funda-index/

  • Vertrouwen
  • Intentie
  • Gedrag
  • Data

De funda Index is gebaseerd op gedragsanalyse en maandelijks onderzoek onder de bezoekers van Nederlands grootste huizenwebsite.
De index toont verschuivingen in het vertrouwen, de actuele koop- en verkoopintentie én het gedrag van consumenten.
Het brengt daarnaast de invloed van maatschappelijk, politiek en economisch sentiment en persoonsgebonden situaties in kaart.

Zo duidt de funda Index de stand van wonend Nederland.

In de podcastserie ‘Uitblinkers’ voert Yves Gijrath gesprekken met mannen en vrouwen die het verschil maken.

Op 16 november 2020 is Quintin Schevernels te gast als Uitblinker. Quintin blinkt uit als CEO van Nederlands bekendste vastgoedplatform Funda.
Met de komst van Quintin hoopt hij het bedrijf modern leven in te blazen.
Pikante uitspraken worden onthuld, zoals een eventuele verkoop van Funda. Is Quintin dé onverslaanbare pion van de huizenmarkt?

Digitale transformatie begint met een visie en strategie.

We kijken uit naar een kennismaking, horen graag uw uitdaging en of oplossing. Use cases, ervaringen en successen zijn ervoor om te delen.

Data Driven Projects – Data Driven Professionals – Sinds 1998.
Yellowstones gebouw aan de Nijverheidsweg Noord 60- 50
3812 PM Amersfoort – Amsterdam – Nederland
Stuur een mail via het onderstaande formulier bel ons 0031-628843396 of we zijn te vinden op Twitter


    Please prove you are human by selecting the flag.