Layar – Augmented Reality

Oprichter Layar heeft een week om bedrijf terug te kopen

Augmented reality-bedrijf Layar was tien jaar geleden het geesteskindje van Raimo van der Klein. Vijf jaar geleden werd het, nadat Van der Klein al was vertrokken, verkocht aan de Britse concurrent Blippar die nu failliet is. Van der Klein wil zijn bedrijf nu terugkopen en heeft tot 11 januari om een bod te doen. ‘Mijn aandacht gaat nu vooral uit naar hoe ik dit een korte tijd voor elkaar kan krijgen.’ BNR 5 januari 2019

Quintin Schevernels (Investeerder): ‘Een heel klein deel van de startups redt het’ Timeline Desmet Studio’s Amsterdam -18 december 2015 Quintin Schevernels van The Q Factor(y) is adviseur en investeerder in de wereld van technologiestartups. Hij verkocht zijn eigen startup, augmented reality bedrijf Layar, in 2014. Afgelopen week verscheen zijn boek Suits & Hoodies over de startupwereld.
“Een startup managen is topsport”, zegt hij. Dat is leuk, maar ook hard werken. “Ik wilde meer tijd voor mezelf en mijn gezin.”
Schevernels noemt zichzelf liever een ervaringsdeskundige dan expert. “Ik lees en praat veel over innovatie, daarom wilde ik er een boek over schrijven.”

Is een startup hip? Afgetrapte gympies en truien? “Wat mij fascineerde is dat maar een heel klein deel het redt. Ongeveer de helft gaat binnen 3 jaar failliet.”

Maar degene die wel succesvol zijn (zo’n 2 procent) tekenen zich door “drive”. “De succesvolle startups hebben dingen gemeen. Ik formuleerde zeven randvoorwaarden.”

Product
Een ‘open deur’ is het product, dat moet een probleem oplossen voor klanten. Dat klinkt simpel, maar “het gaat vaak aan de basis al fout.”

Focus is ook een kernwaarde. “De ceo moet zich concentreren op de hoofdzaken en daar heel goed in zijn.”

We moeten daarom volgens Schevernels snel het kaf van het koren scheiden, de instroom beperken en sneller naar scale-ups toe werken. Ook moeten we grote corporaties aansporen om sneller te innoveren. “Ahold is een bedrijf dat het goed doet.”

Digitale transformatie begint met een visie en strategie.

We kijken uit naar een kennismaking, horen graag uw uitdaging en of oplossing. Use cases, ervaringen en successen zijn ervoor om te delen.

Data Driven Projects – Data Driven Professionals – Sinds 1998.
Yellowstones gebouw aan de Nijverheidsweg Noord 60- 50
3812 PM Amersfoort – Amsterdam – Nederland
Stuur een mail via het onderstaande formulier bel ons 0031-628843396 of we zijn te vinden op Twitter


    Please prove you are human by selecting the star.