Robotic Process Automation

Een RPA software robot wordt geinstalleerd op je desktop, server of netwerk omgeving. Deze software is vaak eenvoudig modulair in te stellen waar steeds minder codeer werk voor nodig is. Met process modules koppel je verschillende werkproces onderdelen aan elkaar. De RPA software robot automatiseert repetitieve, regel gebaseerde werk processen. Rule Based.

Dit kan zich op veel verschillende processen betrekken, waarbij gedacht kan worden aan:

 • Administratieve werkzaamheden
 • Financiële taken en IT support-werkzaamheden zoals applicatie testen
 • Backoffice-werk

Veel van onze eenvoudige administratieve handelingen worden nog handmatig door medewerkers uitgevoerd, wat vaak veel tijd en geld kost. Zou het niet ideaal zijn als een software robot facturen voor je inboekt, verwerkt, de bevestigingsmails verstuurt, dingen kan overtypen, informatie kan ophalen en koppelen?

De RPA robot zorgt ervoor dat deze tijdrovende, repetitieve werkzaamheden automatisch worden uitgevoerd. Op deze manier neemt de robot deeltaken van een werknemer over en kan hij/zij zich focussen op het toevoegen van waarde voor zowel de organisatie als voor klanten. Afhankelijk van de gewenste omvang is het met deze software dus mogelijk om over een groot aantal ‘‘virtuele’’ medewerkers te beschikken. Op deze manier kun je kosten en tijd besparen, waardoor de kwaliteit van je producten en de resultaten van je organisatie verhoogd kunnen worden. Sneller, goedkoper en minder foutgevoelig werk verzetten levert een concurrentievoordeel op.

is vwb RPA een pionier, een eerste start is gemaakt door ING Polen in 2010. De developers binnen ING hebben deze software solution ontwikkeld voor het bouwen en beheren van procesrobots. Het is een omgeving die het ontwerp van robotica-oplossingen ondersteunt en flexibel beheer voor gebruikers biedt.

RoboPlatform ondersteunt zowel attended als unattended robot applicaties. In attended modus zijn de robots virtuele realtime assistenten. Zij ondersteunen medewerkers en zullen daardoor de capaciteit en verwerkingssnelheid aanzienlijk verbeteren. Repeterende taken zullen sneller en betrouwbaarder worden uitgevoerd. In unattend modus kunnen processen worden geactiveerd zonder menselijke tussenkomst – robots werken op basis van een schema of sensor signaal 24/7. Beide applicaties attended en unattended worden ingezet voor financiele, logistieke en administratieve processen.

RoboPlatform is eenvoudig in te zetten en te gebruiken voor zowel beginners als ervaren gebruikers.

 • Drie RPA componenten worden geleverd.
 • Portal wordt gebruikt voor management doeleinden
 • Studio – voor ontwikkeling en gebruik van robots
 • RPA Agent – om robots unattended te gebruiken

Binnen de RoboPlatform community worden losse op zichzelf staande modules ontwikkeld welke individueel en in combinatie worden ingezet. Deze community maakt de tool zelf lerend voor iedere organisatie.

Levert primair software obv een gebruikslicentie- en onderhoudsovereenkomsten. De be informed gebruikslicenties houden in dat een klant voor een bepaalde toepassing of bepaald toepassingsgebied het recht verkrijgt om onze software in te zetten. De onderhoudslicenties geven het recht op het verkrijgen van nieuwe releases waarin issues zijn opgelost en nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd.

Daarnaast levert Be Informed consultancy-diensten aan partners en klanten (licentiehouders van de software) in de vorm van:
– Adviesdiensten m.b.t. het Be Informed Platform: architectuur- en ontwerpondersteuning,    kwaliteitsreviews;
– Implementatieprojecten

Branche overheid, financiele, industriele dienstverleners waar veel regelgeving, complexe producten en diensten, en dynamische processen worden geautomatiseerd. Klanten Home Office, Tesco Bank, Axa Sigorta, Witteveen+Bos, overeheid, ING bank, Benelux office Intellectual Property, General Dynamics .

Procter&Gamble (wereldwijde product compliance)
IND (beoordeling en toekenning verblijfstitels), Ministerie van Infrastructuur en Milieu (Omgevingsloket Online), Nederlandse Emissie Autoriteit (verhandelen emissierechten) , Brabant Water (incident management) , Europees Patent Office (octrooi aanvragen) , Openbaar Ministerie (bepaling schadevergoedingen) , Belastingdienst Caribisch Nederland (heffen en innen)

Een van de eerste RPA leveranciersis blueprism. Zij zijn gestart met het testen van toepassingen, applicaties en websites. Dit werd vaak handmatig uitgevoerd, door de inzet van RPA toepassingen ging dit testen sneller, efficienter en vele malen goedkoper. Bovendien bij een gebrek aan voldoen ict medewerkers is de robot een goede oplossing gebleken. Het succes van de inzet van een RPA robot hangt af van de keuze voor de juiste implementatiepartner. De RPA software is voornamelijk geschikt voor grote en middelgrote organisaties en kan in de systemen zelf geïntegreerd worden of in de Cloud.

De RPA leverancier UiPath gaat een flinke stap verder in de ontwikkeling van AI en ML Artificial Intelligence en Machine Learning. De Uipath robots worden geleverd met hele mooie toepassingen zoals beeldherkenning en verwerking van natuurlijke taal en lerend vermogen. NLP Natural Language Processing wordt deze toepassing genoemd. Voor geschreven en gesproken tekst kan de Robot dus worden ingezet. Hierdoor is het mogelijk om complexere taken te automatiseren, wat de mogelijkheden van RPA nog verder doet uitbreiden. De software is obv gebruik en een kleine licentie in te zetten. UiPath biedt trainingen aan via een online academy waardoor developers en analysten obv zelfstudie een training kunnen volgen.

De software van Automation Anywhere is zeer gebruiksvriendelijk, eenvoudig in te zetten en biedt een veilige werkomgeving. ML en AI inzet met cognitieve elementen, zoals taalherkenning en het lezen en begrijpen van ongestructureerde data. De RPA software van Automation Anywhere is voornamelijk geschikt voor grote en middelgrote organisaties en kan op de netwerken, on premise zelf geïntegreerd worden of in de Cloud.

Bluepond is een van oorsprong Nederlands bedrijf en bestaat al sinds 2010. Een bewezen succes vwb RPA en software automatisering. Deze leverancier profileert zichzelf als het uitzendbureau van robots. Dit houdt in dat zij niet alleen de technologie leveren, maar de robots ook ‘inwerken’ en je ondersteunen bij de start van de implementatie. Zij integreren de RPA oplossingen in je werkprocessen. De inwerktijd en terugverdientijd van de RPA robot is vaak slechts enkele weken, afhankelijk van de complexiteit van de over te nemen processen. De RPA software van Bluepond kan gemakkelijk binnen elke IT-omgeving worden geïntegreerd zonder dat hier groter veranderingen voor nodig zijn.

Kofax’ software wordt Kofax Kapow genoemd en vereist geen kostbare virtuele desktop infrastructuur. De RPA robots draaien op een gecentraliseerde server. Het is ook mogelijk om trainingen via de Kofax academy te volgen.

De RPA bots van EdgeVerve zijn voornamelijk bekend van het bank pakket ‘Finacle’. De software helpt bij het opvoeren van de automatisering van administraties, handelsprocessen en inkoop. Er zijn event aangrijpingspunten voor regievoering een orchestrator functie over het RPA-landschap. De leverancier verzorgt de implementaties zelf en maakt hierbij vaak gebruik van RPA-specialisten van Infosys om hen te ondersteunen.

IPsoft ontwikkelt zelflerende software, deze robots worden vooral ingezet voor automatisering van bedrijfsprocessen, IT-infrastructuur en fraudepreventie. Het unieke aan deze software is dat klanten en gebruikers kunnen ‘praten’ met de systemen van IPsoft via taalvaardige virtual agents. Er zijn namelijk twee virtuele beheermedewerkers: dit zijn Apollo en Amelia. Als je vragen hebt over hoe je een bepaald formulier moet printen of hoe je een bepaalde factuur invult dan kun je dit aan bijvoorbeeld Apollo vragen. Ook kan Amelia bijvoorbeeld dingen voor je bestellen en controleren. Hierdoor heb je voor dit soort zaken geen menselijke helpdeskmedewerker meer nodig.

De software van NICE is geschikt voor zowel back-office- als frontoffice werkzaamheden. De leverancier richt zich niet alleen op RPA, maar ook op gebieden als big data en snelle biometrische authenticatie. Toegang, facilitaire dienstverlening, identificatie en authentificatie wordt geautomatiseerd. Het grootste voordeel van deze software is de goede beveiliging.

Pegasystems is in 2016 gestart met het aanbieden van RPA robots, als aanvulling op het eigen productaanbod. Zij hadden al producten op het gebied van analytics, BPM en casemanagement. Hierdoor heeft het bedrijf technologieën die zeer krachtig samen werken. Zo kan BPM gebruikt worden om cases te verdelen tussen medewerkers en RPA robots. Een eerste start is gemaakt met de inzet van cognitieve agents voor frontofficeprocessen. Denk aan Chatbot en voice bot response systemen.

Deze software bots van Redwood worden ook ontwikkeld binnen het van oorsprong Nederlandse bedrijf. De Redwood RPA oplossingen zijn specialist voor rule-based, regelgebasseerde en terugkerende IT-taken. Bewaking van supplychain toepassingen, rapportage, system copy en workload-balancing. De ondersteuning bij boekhoud afdelingen de financiële administraties en het debiteuren- crediteuren beheer binnen organisaties. Volledige geautomatiseerde maandrapportages en gestroomlijnde facturering.

Deze Robots van Workfusion worden vooral ingezet voor backoffice automatisering. Zelfhulp systemen met voice bot en chatbots die voor klantcontact ingezet kunnen worden. Met name actief in de branche: gezondheidszorg, dienstverlening en media.

 • AntWorks
 • Another Monday – Hyland RPA
 • Exact RPA
 • HelpSystems
 • Jacada
 • Microsoft
 • NTT
 • Oracle Intelligent Process Automation
 • Samsung SDS
 • SAP Intelligent RPA
 • Servicetrace

Hoofdkantoor Singapore, SG Europa: Londen
Branche: Verzekering, bank, services, Business Process Outsourcing AntWorks levert RPA – AI – ML oplossingen.

Een RPA leverancier uit Duitsland en recent overgenomen door het Amerikaanse Hyland. Analyst, developer en orchestrator oplossingen.

Exact RPA helpt ondernemers helpt om handmatige, repetitieve standaardhandelingen binnen Exact Synergy te automatiseren.

De handelingen worden automatisch door de nieuwe ‘digitale medewerker’ verwerkt. Denk aan het aanmaken van een orderregel bij een bestelling, het versturen van een reminder wanneer een factuur niet tijdig is betaald of het samenvoegen van de factuur met de juiste bestelling.

helpsystems-rpa HelpSystems RPA oplossingen.

Jacada RPA Jacada RPA oplossingen.

Microsoft Power Automat RPA oplossingen Microsoft RPA toepassingen

NTT RPA applicaties.

en RPA. Oracle Intelligent Process Automation zet in op een koers om startersbedrijven die de Oracle-software willen verrijken met handige automatiserings-bots, de pas af te snijden. Oracle noemt de nieuwe eigenschappen geen RPA maar zij noemen het IPA Intelligent Process Automation.

“We verdubbelen onze investeringen hierin. We denken echt dat we echt het aanbod dat er nu in de markt is kunnen overtreffen”, zegt Juergen Lindner, een senior VP van Oracle. tegen The Register.

Lindner geeft als argument daarvoor dat het systeem zelf leert door de inzet van machine learning op acties die de gebruiker neemt om zelf suggesties te doen welke taken kunnen worden geautomatiseerd.
Verder heeft Oracle ook aangekondigd veel meer machine learning in te gaan zetten in Oracle Fusion Cloud ERP voor ‘predictive planning’. Het is daarbij de bedoeling dat de nieuwe lerende eigenschappen een geïntegreerd onderdeel vormen van de applicatie in plaats van een aanhangsel.

De nieuwe eigenschappen kunnen worden ingezet voor patroonherkenning, inzichten gebaseerd op contextuele afhankelijkheden en aanbevelingen. Gebruikers moeten eigenlijk niet eens doorhebben dat ze machine learning gebruiken, in plaats van zoals nu de gegevens in een datawarehouse onder te brengen om er algoritmen op los te laten en er daarna rapportages van te maken.

Samsung SDS RPA applicaties Robotic Process Automation Samsung SDS Robotic Process Automation oplossingen voor financiele processen.

SAP intelligent Automation - RPA robotic Process Automation SAP Intelligent RPA

Service Trace automation - Robotic Process Automation Servicetrace Robotic Process Automation

Digitale transformatie begint met een visie en strategie.

Over digitale transformatie. De houdbaarheidsdatum van een gemiddelde bedrijfsstrategie is steeds korter aan het worden. Een langetermijnstrategie is logischerwijs nog onmisbaar maar tegenwoordig moet deze veel vaker geëvalueerd worden. Nokia en Kodak zijn trieste voorbeelden van wat er kan gebeuren als je dit niet doet.

Er is simpelweg geen andere optie: bedrijven moeten voorbereid zijn om zichzelf opnieuw uit te vinden. Hierbij hanteren we drie domeinen die opnieuw uitgevonden moeten worden: het ‘businessmodel’ van een organisatie, de klantrelaties en de manier waarop het bedrijf zelf opereert.

Want niet alleen de bedrijven, maar ook elke werknemer moet opnieuw uitgevonden worden. Ben jij klaar voor jouw eigen make-over?

We kijken uit naar een kennismaking, horen graag uw uitdaging en of oplossing. Use cases, ervaringen en successen zijn ervoor om te delen.

Data Driven Projects – Data Driven Professionals – Sinds 1998.
Nijverheidsweg Noord 60- 50
3812 PM Amersfoort – Amsterdam – Nederland
Stuur een mail via het onderstaande formulier bel ons 0031-628843396 of we zijn te vinden op Twitter


  Please prove you are human by selecting the truck.